dilluns, 27 d’agost del 2012

Òscar Carrasco nou Indiketa de Ferro 2012

El diumenge 26 es va disputar el segon dia de competició amb la cursa de btt  Es Pollastre, amb dos recorreguts el curt a nomenat com La Gallina i el llarg anomenat popularment com el Pollo, de 40km i 1400m positius de desnivell. Com és habitual el recorregut era secret però guardava un traçat espectacular pels més de 400 ciclistes que van participar entre les dues curses. Per sort la climatologia va donar un descans i el dia va començar amb una baixada clara de les temperatures i una tramuntana que va netejar l'ambient de la xafugor dels darrers dies.

A les 08:30 es va donar la sortida i ràpidament el trio de corredors del Bicicletes Esteve, Oriol Colomé, Cristian Collados i Roger van dominar la cursa. La victòria final va ser per a Cristian Collados que es va imposar a l'esprint  l'Oriol Colomer. En Cristian va poder aguantar els atacs del seu company que durant part de la cursa va arribar a marxar en primera posició però va arriscar al descens per poder enxampar a l'Oriol i adjudicar-se amb la victòria. L'altre integrant del trio, en Roger, va abandonar per una avaria mecànica a la pujada del Pollastre. En categoria femenina victòria per a la corredora de Sant Feliu de Guíxols Cristina Hernadez del Bicis Tope de Sant Feliu.

CRÒNICA DE L'ESCOLETA BTT
CRÒNICA ARREPLEGATS BTT
CRÒNICA DE TOT SUMA

I l'altre competició que quedava per decidir-se era l'Indiketa de Ferro, que estava en lloc a Es Pollastre. Els màxims favorits a la victòria final, Josep Morales i Josep Almendros tenien clar que havien d'apretar de valent per restar temps i posar-li les coses difícils a l'Òscar Carrasco que tenia un coixí de 19 minuts de la cursa de muntanya de Sa Guilla del dia anterior. L'altre candidat al podi, el Matxacuca Àngel Pareta que va fer una cursa de muntanya molt bona disposava de 2'30" d'avantatge sobre en Morales i l'Almendros.
L'Òscar Carrasco segons ens manifestava abans de la sortida, no ho tenia del tot clar, tot i ser exciclista  era conscient que si no tenia un bon dia, era factible que en Morales i l'Almendros li retallessin la diferència ja que  la btt era l'especialitat d'ells dos i havien molts kilòmetres per davant.
Però ja des de els primers  metres l'Òscar va tenir bones cames i va fer una cursa sensacional, marxant en tot moment entre els primers de la cursa per finalitzar a la 8a posició final del Pollastre. Més disputada estava la lluita per la segona i tercera posició, només 7 segons separava a Josep Morales de Josep Almendros, que van acabar practicament junts la cursa de muntanya i per tant estava tot per decidir amb el permís d'Àngel Pareta que desfensaria amb les dents la seva aventatge.  Finalment la segona posició va ser per a Josep Morales que va finalitzar la cursa de btt en 16a posició, 3 minuts més tard va arribar l'Almendros. En Pareta finalment va entrar a cinc minuts de l'Almendros. D'aquesta manera la classificació final va ser aquesta:

1.- Òscar Carrasco        Matxacuca               4h38'24"
2.- Josep Morales         Chain Reaction          5h01'08"
3.- Josep Almendros     Bicis Esteve               5h04'22"
4.- Àngel Pareta             Matxacuca               5h06'45"

I la quarta edició del Terra d'Indiketes ja està al sac, volem agrair a tots els corredors i sobre tot a tots els col·laboradors que han fet possible que això continui endavant, també agraïments al nostre fotògraf professional i component del nostre equip de curses de muntanya, en Jordi Costa de Fotoprix Sant Feliu de Guíxols, va ser el responsable de que els corredors tinguéssin foto en paper a l'arribada i  tot un preu simbòlic destinat a la cursa solidària Trailwalker- Intermon Oxfam, on l'equip Matxacuca estarà a la línea de sortida al 2013. I tot el nostre suport al Jordi Costa que aquest cap de setmana disputarà la cursa de les curses, la UT del Montblanc. Juntament amb en Jordi, també estarà a la sortida de Chamonix la Matxacuca Olga Mankó. Molta sort a tots.
L'any vinent us tornem a esperar a tots!!
Totes les classificacions a la nostra web TERRA D'INDIKETES

Actualitat Matxacuca:

Copa d'Espanya .- Aquest cap de setmana es va disputar l'ùltima prova amb el Trail Rae a Otañes on es decidia el campionat i on també prenia part el Matxacuca Roberto Sancho que va fer una fantàstica cursa acabant a la 14a posició final. D'aquesta manera en Roberto acaba la Copa d'Espanya a la 11a posició final. Moltes felicitats Roberto.