dimarts, 9 d’octubre del 2012

II Vertical Aran 2012. Eli Bertran acaba 2a darrera d'Oihana Kortazar

El diumenge dia 7 d'obtubre es va disputar la 2a Vertical Aran organitzada per la companyia de guies de muntanya AIARASMI. A l'igual que a la primera edició el recorregut constava de 5km amb 1200m de desnivell positiu i un 25% de desnivell mitjà. La sortida va ser davant de les oficines d'Airasmi i l'Hotel Ribaeta, i l'arribada al cim del Montcorbison a 2172m d'alçada, balcó privilegiat de la Vall d'Aran amb les magnífiques vistes de la cara nord de l'Aneto i de Vielha. Un recorregut espectacular i dur que va fer les delícies dels prop de 100 corredors que van prendre part a la sortida.
Entre els corredors d'aquesta edició estava l'actual Campiona d'Espanya de curses de muntanya, Oihana Kortazar, el Subcampió de la Copa Catalana de Curses Verticals, Jordi Marcó. I també els Matxacuques Òscar Carrasco, en Francesc Solé i l'Eli Bertran que tornaven de fer un gran paper la setmana anterior a la Cavalls del Vent., i molts altres corredors de gran nivell, fet que va provocar que hagués un altíssim nivell a la línea de sortida, els 10 primers classificats van baixar de l'hora de competició, i molts d'ells rebaixaven el seu temps de l'any anterior.
A les 10 del matí es va donar la sortida i els corredors enfilaven les primeres rampes cap a Gausac i la Bassa d'Oles, amb rampes que arribaven al 50% de desnivell, ràpidament el grup de favorits es va destacar de la resta, Jordi Marcó encapçalava la cursa seguit molt aprop dels germans Casein, Òscar Carrasco, Francesc Solé i Oihana Kortazar. Espectacular va ser la remontada del jove de 15 anys Martí Vigo del A.D. Hospital de Benasque, que venint des de darrera va anar guanyant posicions per col·locar-se en segona posició. Al pas pel km 3, a la Bassa d'Oles, Jordi Marco liderava la cursa, seguit de Martí Vigo, i més endarrerits, Alejandro Parrilla, els nostres Matxacuques Òscar i Francesc. En categoria femenina, Oihana passava primera, darrera d'ella, col·locada en una còmada segona posició l'Eli Bertran.
Al final victòria per a Jordi Marcó amb un temps de 53'39", rebaixava el seu temps de l'any passat però no superava el rècord de la prova en possessió d'Agustí Roc amb 50'40". Segona posició pel jove Martí Vigo que entrava a pocs segons de diferència, va completar el podi, Alejandro. Òscar Carrasco entrava quart i tot i fer una última part molt bona no va poder atrapar al tercer. I cinquena posició per a Francesc Solé.
En categoria femenina victòria per a Oihana Kortazar que establia un nou rècord de la prova amb un temps de 59'43". Segona posició per la Matxacuca Eli Bertran tot i el problemes que va tenir amb un niu de vespes. Va completar el podi Berta Vigo del A.D. Hospital de Benasque.

3.- Berta Vigo  1h15'

A les 12 es va fer l'entrega de premis amb les autoritats  amb un pica-pica gentilesa de l'Hotel Ribaeta que va posar el punt i final a un matí fantàstic amb una cursa que pel seu recorregut es mereix anar a més cada any. Volem felicitar a l'organització i en especial a Asier per la bona feina feta.

Ultra Trail de Guara Somontano.- El cap de setmana passat es va disputar la 4a Ultra de Guara, la cursa es disputava en dos formats, la ultra de 98km i 5400m de desnivell positiu i el trail, de 37km i 1400m postius. Fins a la localitat de Alquezar es van desplaçar un gran nombre de matxacuques per disputar tant la ultra com el trail. Per una banda Jordi Costa, Miguel Martinez,  Pere Alsina i Carme Carmona, disputaven la ultra, aconseguint acabant tots menys en Miguel que va abandonar. En Jordi Costa va acabar a la 54a posició amb 17h19', la Carme Carmona va aconseguir un fantàstic podi acabant a la tercera posició de la categoria veterana amb 21h40, i en Pere Alsina acabava a la posició 110 amb el mateix temps que la Carme. La victòria de la Ultra va ser per a Leire Iruretagoyena amb 13h07' i per a Nacho Cabal amb 10h52'.  RESULTATS ULTRA
Al trail van prendre part la Fina Pulgarin i l'Eva Corral que van finalitzar a la 19a i 20a posició. i en Joan Pi que va acabar a la posició 134. El guanyador de la cursa va ser Ivan Espilez amb 3h23' i Àngela Castelló amb 3h32'. RESULTATS TRAIL.
Més informació i fotos al blog del Pere Alsina

Notícies breus:

Campionat d'Espanya de Clubs i Promesa.- La cursa de la Vall d'Uxó va ser l'escenari per la disputa del campionat d'Espanya de Clubs que es va disputar el passat cap de setmana. La cursa constava de 27km trencames amb 1500m positius de desnivell. La classificació per equips va estar molt igualada i només tres punts van separar els tres primers. Victòria per al GRAF Sestao amb 513 punts, segon el Gr-33 Tottrail amb 511 i tercera posició per a Mur i Castell amb 510 punts. En categoria individual la cursa va ser guanyada per Ionut Zinca i per la catalana Laia Andreu.
Pel que fa al campionat promesa, la victòria va ser per al català Nil Cardona que va fer una fantàstica cursa entrant a la tercera poscició de la general a només sis minuts de Ionut Zinca. En categoria femenina la guanyadora va ser Zaira Martínez. RESULTATS

Duatló de Núria.- Última prova del
Duatlon XM Series d'Ocisport. Victòria per a Joan Freixa i Ragna Debats en categoria masculina i femenina respectivament. El guanyador de l'edició anterior, Francesc Freixer,  no va poder revalidar el títtol i es va haver de conformar amb la tercera posició. També vam tenir representació Matxacuca amb Àngel Pareta posició 82 i David Bayes, posició 134. RESULTATS.