dimarts, 20 de novembre del 2012

Novetats Marató de l'Ardenya 2012

La Marató de Muntanya l’Ardenya ja s’aproxima i poc a poc, podem anar perfilant alguns detalls de com serà aquesta tercera edició. Una de les principals novetats és la conferència que es celebrarà el dia previ a la prova (divendres 7 de Desembre) amb la finalitat de fer més dinàmic l’esdeveniment. Serà sobre les 19:00h i tindrà lloc al pavelló poliesportiu de Santa Cristina d’Aro. Les protagonistes de la conferència seran dues dones “d’alt voltatge”, la Núria Picas (Campiona del món per partida doble el 2012, SkyGames i modalitat Ultra Trail ISF) i la Núria Serra (Biòloga de Vitae Natural Nutrition).


La conferència es titularà “El rendiment del corredor en un Ultra Trail”, doncs a grans trets, s’explicaran les principals dificultats amb les que es troba un participant que vol rendir al màxim nivell en una prova d’aquesta exigència. En aquest sentit, mentre la Núria Serra ens explicarà els aspectes relacionats amb l’organisme humà, la seva capacitat d’adaptació, les reserves fisiològiques, l’edat com a limitant del rendiment o les aportacions dels hidrats de carboni per a cobrir les necessitats metabòliques, la Núria Picas ens proporcionarà una visió més pràctica de la qüestió. Ella ens parlarà de com es viuen, com s’experimenten i com s’apliquen tots aquests temes tècnics en curses tan dures i exigents com seria la Cavalls del Vent, per exemple. També cal destacar que l’organització d’aquesta conferència no hauria estat possible sense la col·laboració de la revista on-line Corredor de Montaña

Una altre gran novetat a destacar és la inclusió de la nova prova de 63 quilòmetres. Aquesta distància, a part de la duresa i exigència del seu traçat, incorpora una dificultat addicional respecte la resta: l'autosuficiència. Això no significa que no hi hagi avituallaments, però no es garanteix que tots ells estiguin totalment operatius quan els corredors passin pel seu davant. D’aquesta manera, es fa necessari que cada participant porti al damunt un mínim d’avituallament per als trams on no n’hi hagi. En qualsevol cas, procurarem deixar algunes garrafes d’aigua en els punts indicats (veure mapa i altimetria de la secció de 63k). 

Seguint amb els detalls de la prova de 63k, també volem posar èmfasi en el material mínim que és obligatorique cada corredor porti a sobre. Concretament, requerim que es porti una motxilla o equivalent, una jaqueta paravent, una llanterna frontal, el menjar que cadascú consideri necessari, un sistema d’hidratació (mínim d’1 litre) i un telèfon mòbil. No complir amb aquest requisit serà motiu de desqualificació. 

En relació a la bossa que s’entrega a cada participant, ja us podem avançar una part del seu contingut. Totes les bosses aniran farcides de regals menors i vals de descompte proporcionats pels nostres col·laboradors, però els obsequis principals dependran de cada competició. Seran els següents: 


- 10k: Bossa de cordes + Samarreta cotó 


- 21k: Bossa de cordes + Samarreta cotó + Mitjons 


- 42k: Bossa de cordes + Samarreta cotó + Mitjons + Balaclava 


- 63k: Bossa de cordes + Samarreta cotó + Mitjons + Balaclava + Samarreta tècnica 


Novament, no volem deixar-nos de remarcar la col·laboració que enguany la Marató de l'Ardenya farà amb laMarató de TV3. Per cada participant de la nostra cursa, es donarà 1€ per aquesta causa solidària. D'aquesta manera, pretenem aportar el nostre granet de sorra en la cursa per a la cura de malalties. 

Finalment, també volem aprofitar l’avinentesa per a recordar-vos que s’ofereix la possibilitat de dormir al pavelló poliesportiu la nit prèvia a la competició de forma gratuïta. S’habilitarà el gimnàs del pavelló i caldrà dur sac de dormir i màrfega. Per fer ús d’aquest servei, caldrà sol·licitar-ho amb antelació mitjançant un correu electrònic amatxacuca@gmail.com.