dimarts, 23 d’abril del 2013

L'AE Matxacuca 3a al Campionat de Catalunya

Aquest cap de setmana l'AE Matxacuca ha tingut un cap de setmana ple d'èxits aconseguint podis en totes les competicions on ha estat present, Campionat de Catalunya per equips, Trailwalker amb la segona posició de l'equip femení, Puigdefrou Exhaust amb la tercera posició de l'Alba Segura. Començarem pel Campionat de Catalunya per equips i durant la setmana anirem actualitzant el blog.

El diumenge es va disputar a Sanaüja la Cursa Alta Segarra puntuable pel Campionat de Catalunya per Equips 2013 i que comptava amb el millor del panorama nacional a la línea de sortida. Tots els equips presentaven els seus millors corredors i el Matxacuca, tot i les baixes importants d'última hora, els seus corredors arribaven amb molta il·lusió per intentar tornar a estar dintre del podi.
Els Matxacuques que es van desplaçar fins a Sanaüaja van ser Roberto Sancho, Francesc Solé, Òscar Carrasco, Diego Arroyo, Miguel Martínez, Òscar Molins, Jordi Gamito, Javi Medina, Josep Labrador, Francesc Pont i les fèmines Laia Cuevas, Eli Bertran, Paloma Lobera, Adriana Grosu, Isabel Bielsa i Tània Torné.
A les 9 del matí es va donar la sortida i ràpidament els corredors van anar agafant posicions, per davant Just Sociats i Jose Lozano marxaven de la resta, seguits d'aprop pel trio Pijuan, Parés i R. Sancho. Molt aprop també marxava Francesc Solé. Però a partir del km 8, moment que es tornava a passar per línea de meta, la cursa es va trancar definitivament.
En homes victòria per a Just Sociats del Callús que es va imposar per davant de Jose Lozano dels Mountain Runners i tercera posició per a Rafael Parés també del Mountain Runners. Roberto Sancho entrava en cinquena posició i Francesc Solé just darrera. Diego Arroyo acabava en novena posició i Òscar Carrasco, que continua sense trobar les bones sensacions entrava a la 14a  posició. Aquests van ser els quatre matxacuques que van puntuar en categoria homes.
En categoria femenina victòria còmode per a Núria Picas que no va donar opció a les seves rivals, Mònica Àrdid entrava en segona posició i Laia Andreu en tercera posició. Laia Cuevas es va perdre quan marxava en cinquena posició i es va haver de conformar amb la novena posició. Adriana Grosu que va fer una cursa de menys a més acabava a la 11a posició final. Aquestes van ser les dues corredores que van puntuar en categoria femenina. Eli Bertran entrava a la 12a posició i Paloma Lobera que no va tenir un bon dia en la seva reaparició després d'haver-se trencat el dit d'un peu, va acabar a la 19a posició. Isabel Bielsa aconseguia podi a la categoria Master
Amb aquests resultats només quedava una llarga espera per saber el resultat final, i  els components del Matxacuca a l'espectativa per saber si tornarien a estar al podi. Finalment l'entrega de premis va arribar i en tercera posició cridaven a l'AE Matxacuca, tercer equip de Catalunya novament, un gran èxit de tots!!!
En segona posició el CE Callús i campió de Catalunya els Mountain Runners del Berguedà. Enhorabona a tots!!

ALBA SEGURA ACABA 3a A LA PUIGDEFROU EXHAUST

El dimenge passat es va disputar la segona prova de la Copa Montseny Guilleries amb la disputa de la Puigdefrou Exhaust de la Cellera de Ter. Aquest any nou recorregut, més curt però la mateixa pujada final i  explosiva al cim del Puigdefrou per baixar directe fins a meta per un corriol espectacular.
Uns quants matxacuques van participar, l'Alba Segura, en Pere Quiñones, Enric Torramilans, Pere Alsina, Carme Carmona.
En cateforia femenina Eugenia Miró va liderar la cursa des del principi, seguida d'aprop de l'Alba que coronava el cim del Puidefrou en segona posició però en la llarga i tècnica baixada, l'Eugenia Mirò posava la directa fins a meta i l'Alba va perdre una posició en els darrers dos km. Va perdre la segona posició a favor de la Dolors Morcillo i finalment entrava en tercera posició, un molt bon resultat de cara a la classificació final del campionat.
En categoria masculina la cursa comptava amb la presència de Arnau Julià que es va imposar per davant de corredors molt més explosius. Tractant-se d'un corredor de llarga distància encara té més mèrit imposar-se en una cursa curta. La segona posició va ser per a Albert Sarsanedes i tercera posició per a Diego Cardozo.
Pere Quiñones entrava a la posició 20 i es tornava a girar el peu a la baixada, esperem que no sigui res i Enric Torremilans entrava a la posició 71.
La pròxima prova serà el Trail Sant Esteve el pròxim 25 i 26 de maig.

RETO TEIDE.- Agustí Roc aconsegueix un nou rècord d'ascensió al Teide des de nivell de mar, 26 km des de la platja de El Socorro fins als 3718m del cim del Teide, en total va estar 3h33'48".