dimecres, 24 d’abril del 2013

Olga Mankó 2a a la Ultra Mallorca Serra de Tramuntana

Un altre bona participació dels corredors del Matxacuca a la UT de Mallorca, només ens faltarà aquesta setmana la crònica de la Trailwalker que en breu publicarem.

El passat cap de setmana es va disputar la V edició de la UT Mallorca Serra de Tramuntana amb presència de corredors internacionals i els nostres matxacuques Olga Mankó i Francesc Ferrer.
Aquesta cursa recórre la Serra de Tramontana d’un extrem a l’altre, d'Andrax a Pollença i constava d’un total de 107km i 4300 metres de desnivell. Paral·lelament es disputava el Trail de 64km de distància i 2200 m positius de desnivell.
Fantàstica cursa la que va fer Olga Mankó, va marxar durant mitja cursa en segona posició, a molt poca distància de la corredora del Salomon Suunto Magdalena Laczak. En el km 45 ja anava a un minut i en el km 54 l’Olga liderava la cursa amb 9 minuts de diferència respecte a la corredora del Salomon però en els darrers kilòmetres força planers i menys favorables per la corredora del Matxacuca, va perdre la primera posició a favor de la Magdalena, que recordem que va fer 6a a la passada UTMB. Magdalena s’imposava amb un temps de 14h08’. L’Olga Mankó entrava en segona posició amb un temps de 14h24’ i va completar el podi la corredora local Lucia Pasamar amb 15h33’
En categoria masculina victòria per a Tòfol Castanyer del Salomon Santiveri, que va dominar la cursa i la va encapçalar en tot moment imposant-se amb un temps de 10h58’. Més disputada va ser la lluita per la segona posició ja que Bohard Patrick del Phytoquant - Lafuma i Pawel Dibek del Salomon Suunto van marxar junts gran part de la cursa i no va ser fins els darrers 40km que el corredor del Lafuma va aconseguir distanciar-se per aconseguir la segona posició final amb un temps de 11h53’. Pawel Dybek entrava en tercera posició amb 12h01’. Pel que al Francesc Ferrer va haver d'abandonar al km 63 per molesties a un genoll. En Francesc arribava lesionat amb el genoll i les darrers dos mesos no va poder entrenar amb normalitat. Aquest és el primer Ultra que abandona de tots els que ha disputat.

WEB

COPA D'ESPANYA.- Diumenge 21 es va donar inici a la Copa d'Espanya 2013 amb la disputa a la localitat càntabra d'Otañes el Trail Rae. Victòria per a Luis Alberto Hernando i per a la catalana Ragna Debats. RESULTATS         WEB CURSA