dijous, 25 d’abril del 2013

TRAILWALKER 2013

El dissabte passat es va disputar la Trailwalker 2013 que tornava a repetir escenari, la via verda Olot - Girona - Sant Feliu de Guíxols i on l'AE Matxacuca tenia inscrits dos equips, el Matxacuca-Tactic 1 integrament femení i el Matxacuca-Tactic 2 integrament masculí.
En total 272 equips inscrits dels quals van finalitzar 262, la victòria va ser per l'equip Kriter.net que va establir un nou rècord mundial de la prova amb 09h45'. L'equip Matxacuca Tactic 2 aconseguien acabar en una fantàstica 11a posició amb 13h38'.  En categoria femenina victòria de Hewlett Packard 2 i en segona posició les cuces del Matxacuca Tactic 1, un grandíssim resultat l'aconseguit pels nostres corredors,  després de tantes hores d'entrenament, tants kilòmetres a les cames i hores de treball per aconseguir els diners de la inscripció, ha tingut la seva recompensa. ENHORABONA MATXACUQUES!!!!
RESULTATS TRAILWALKER 2013

Els nostres corredors ens han fet arribar la seva experiència, una crònica des de dintre del viscut durant el dissabte passat:
Crònica de les Cuques:

Comença el gran dia sortint a les 6.30 (la Fina arriba puntual) de St Feliu de Guíxols direcció Olot per recollir dorsals i preparar-nos per el gran repte!!!! A Olot es respira un ambient molt maco i es comencen a notar nervis entre els corredors. Després d’una sessió de fotos del nostre amic Jordi Ensenyat, els equips Matxacuca-Tactic (Corredores: Cristina Hernández, Eva Corral, Fina Pulgarín i Ainara Larrea; Suport: Mari Cortés i Ana Garcia de Marina) i el Matxacuca-Tactic 2 (Corredors: David Gálvez, Dani de Campo, Jordi Palet i Davit Bayès; Suport: Xavi Gaitx i Joan Pi) estan a primera línia de sortida. Ens acompanya un dia esplèndid, amb un sol radiant i una temperatura ideal.
Arribem al primer avituallament (St Feliu de Pallerols) en 3ª posició de fèmines, a 10 minuts de diferència de l’equip de nois. Amb un gran somriure i amb una entrevista de l’organització comentant lo maca que estava sent la cursa. Amb molt bones sensacions vam continuar cap al proper punt de control, Amer, on ens esperaven els ànims del suport (Mari, Ana, Kike i David), amics i familiars. I aquí a ser on vam recuperar la primera posició. Encara tenien forces!!! Comencen a sortir les primeres petites butllofes. Però no podríen amb nosaltres, teníem molt clar que arribaríem a meta.
Arribem a Girona amb el crit “Uca, uca, uca....MATXACUCA” que ja era un lema a cada control. Aquí ens esperava un massatge i més animació de l’Àlexia, Davinia, Òscar, Sílvia i família!!!! Els voluntaris ens feliciten pel somriure i la cara de felicitat que portàvem (“subidón!!!”). Travessem Girona i la gent es quedava bocabadada de veure i escoltar com anàvem cantant la cançó “no estamos locos...”. Ignoràvem tot el que ens envoltava, era el nostre moment i teníem clar que volíem gaudir el 100%. Arribem a Llambilles caminant a bon ritme, amb la companyia de la Paloma, en Joan, en Miguel Huesca, en Javi i l’Àlex. 
Ens reben amb pernil ibèric i amb la cançó de Gangnam style, que no dubtem un moment en ballar la coreografia amb 70 km a les cames. A partir d’aquí agafem pals i continuem caminant fins a Cassà on ens esperava una crema de carbassa calenta i la companyia de la Tània. Es feia fosc i començava a baixar la temperatura. Emprenem camí cap a Llagostera, possiblement el tram més dur per totes nosaltres, però apareix en Jordi Costa per acompanyar-nos fins a St Feliu i ens fa creure en les possibilitats de cada una de nosaltres. Les forces van minvant i el fred es fa més intens. Arribant a Llagostera perdem la primera posició.  Aquí l’equip de suport ens esperava disfressat i amb un caldo calent, i la visita de la Carla i Carles que amb uns pompons ens animaven per continuar. Vam abrigar-nos bé i això ens va donar forces per continuar endavant. Començàvem a ser conscients de que no ens quedava gaire pel final. A la Font Picant ens esperaven en Dani Cazalla, la Cristina, en Joan Pi i la Laia que ens van acompanyar uns quilòmetres. Vam treure forces d’on vam poder i vam començar a córrer amb un ritme molt bo a pesar de que portàvem 90 km a les cames. A partir d’aquí tenim el suport a cada encreuament d’una colla d’amics (Cherbe, Nuri, Jaume, Juli, Rafa) que es van entregar animant amb totes les seves forces. Això va fer que el ritme i les emocions anessin a més fins arribar totes les sis juntes agafades de la mà a META!!!! 16 hores i 18 minuts molt intensos i plens d’emocions va fer que al creuar la meta les llàgrimes no es poguessin contenir al veure a tots els familiars i amics esperant-nos. Havíem aconseguit el nostre repte arribant 2º equip femení i 33ª a la general.

Volem agrair a tots els que han fet possible que aquest somni es fes realitat (amics, familiars, als que han fet les donacions i sponsors: AE Matxacuca, Tactic, Centre Podomèdic, Miraydona, Labomar i Kin Cosmetic).

Gràcies especialment a la Magda, que ens va trasmetre les ganes de viure aquesta experiència, per acompanyar-nos i animar-nos durant els 100km. A en Quico per confiar en nosaltres, per ajudar-nos sempre en tot i per què és el pare d’aquesta gran família que es diu Matxacuca, que ens sentim molt orgulloses de formar-ne part. A en Jordi Ensenyat, per acompanyar-nos de la mà de la seva càmera de fotos i el seu somriure durant quasi bé tot el recorregut, gràcies!
Volem agrair també l’ajuda i la predisposició d’en David Boyero i en Kike Larrea, que van facilitar moltíssim la tasca de suport.
A en Jordi Costa, per tots els consells i suport en tot el recorregut. Perquè formes part d’aquest equip i perquè l’entusiasme i alegria fan de tu una persona molt especial. Moltes gràcies de les “Cuques”."

I la crònica dels nois:

"A les 10:06 del matí es va donar la sortida a aquesta edició de la TRAILWALKER I.O 2013 des de la zona firal d'Olot. Tensió, emoció, il·lusió de tots els equips i principalment dels nostres que es situaren al capdavant de l'arc de sortida amb tota l’il·lusió del món per completar aquest repte per equips fins a Sant Feliu de Guíxols. Es va donar la sortida i varen enfilar poc a poc i sense pausa cap el primer avituallament al quilòmetre 17'8 de Sant Feliu de Pallerols. Els MATXACUCA TACTIC I TACTIC 2 varen arribar amb poca diferència entre ells a aquests avituallament i força frescos. 
Tant l’equip de nois com el de noies havien preparat a consciència aquest gran repte i varen arribar amb molta motivació fins a AMER, km 38, on els esperaven els seus companys d’assistència amb el material per l’avituallament. Quatre consells, una mica d’aigua, sals, fruita i unes rialles i cap a Anglès. Es començava a notar una mica els kilòmetres acumulats tot i que sense cap mena de lesió o defalliment . Ja una vegada a l’avituallament de Bescanó, el temps estimat de pas dels nois ( i sempre segons l’organització i el nou sistema de geolocalització que aquest any provaven) era de les 15:38 hores i per on varen passar a les 15:48 h, encara a un bon ritme, però ja amb els músculs de les cames una mica tocats pels quilometres realitzats!!!! 
A Girona, quilòmetre 56, pavelló de Fontajau on les forces ja es notaven tocades. Un descans merescut, menjar una mica, repostatge d’aigua i roba i cap al següent punt de control, CASSÀ DE LA SELVA quilometre 71’4. 
Però resulta que al seu pas per Llambilles una sorpresa els esperava ( una part del equip, Paloma, Joan, Oscar, J.Gamito, Miguel Huesca i algun que altre amic), els esperaven per animar-los i encoratjar-los a continuar amb forces. A l’arribar a Cassà ens continuaven trobant gent, amics, coneguts i companys durant el trajecte i al punt de control, una bona injecció de moral pels 4 components de l’equip de nois del MATXACUCA, que continuaren fent camí per la via verda direcció a Llagostera. 
Apunt de que el sol marxès a dormir, els quatre components masculins varen arribar al pavelló de Llagostera, punt de control i avituallament sensiblement mermats muscularment. Ja només els faltaven 19 quilometres, tot i que era el tram més conegut per cadascun d’ells, això en principi va fer el efecte contrari fins arribar a la font picant, moment en que varen tornar a sortir les moltíssimes ganes d’arribar a Sant Feliu. 
Ja al punt de control de Santa Cristina d’Aro ens varem trobar multitud de gent coneguda i que va posar-se a animar d’alló més al pas dels 4 valents Matxacuques..... 
Els corredors varen alimentar-se per ultima vegada ja que era el darrer punt de control i varen ja enfilar els darrers 7 quilòmetres fins a l’arribada. 
El equip masculí va arribar ja fins a Sant Feliu on l’esperaven els dos components de l’equip de suport, en Joan Pi i en Xavier Gaitx que varen realitzar el darrer quilòmetre corrent amb ells i que alhora també es va adjuntar diversos companys d’equip com en Joan Martí, Dani Cazalla i Cristina Serra. 
Arribant a l’ansiat arc d’arribada tots 6 components del equip junts agafats de la mà, els 4 corredors amb 100 km a les cames i els dos companys de suport, en unes mes que fantàstiques 13 hores i 38 minuts. 
En definitiva una gran experiència viscuda per tots 12 components de els dos equips MATXACUCA."