dimarts, 28 de maig del 2013

Òscar Carrasco guanya la Dospiks d'Anglès i Jordi Gamito acaba tercer

Tornem a tenir un altre cap de setmana ple d'èxits dels corredors del Matxacuca i que han estat presents en un gran nombre de curses, Zegama, Trail Sant Esteve, Vertical Quiri, Dospiks d'Anglès.... Els nostres atletes han demostrat estar en un gran nivell de forma. Començarem la setmana amb la crònica de la cursa d'Anglès i durant la setmana anirem actualitzant el blog.

El diumenge 26 es va disputar la segona edició de la Dospiks d'Anglès organitzada pel Club Waterpolo Anglès. Aquesta segona edició va comptar a la graella de sortida amb una bona colla de matxacuques i un molt bon nivell entre els corredors participants. En total van sortir 20.1 km amb 1100 m de desnivell positiu i com a punt culminant el cim de Santa Bàrbara amb la seva ermita al km 11, un magnífic mirador de tota la província de Girona amb els seus 860m d'alçada en un lloc privilegiat de les Guilleries.
La cursa ho té tot per marcar-la en el calendari, un recorregut dur i exigent, una inscripció de només 12€, una bossa del corredor molt acceptable pel preu de la inscripció, amb caldo Aneto, gominoles, fuet, música en directe a l'arribada  i per acabar-ho de rematar copa als tres primers classificats home i dona i un fantàstic circuit termal gentilesa Teraphy.com per als premiats. Res a veure amb la recent Tramunrun que va costar més del doble, gairebé el triple i a part de l'avituallment només van donar una samarreta.
A les 08:30 es donava la sortida, després d'un kilòmetre dintre del poble primeres rampes que va fer estirar la cursa i que quatre corredors s'escapèssin de la resta, Diego Cardozo, Ruben Hernandez, Marc Padrós i Òscar Carrasco. A partir del km 6 van començar les dures rampes d'ascens a St. Bàrbara i mica en mica s'anaven despenjant corredors del cap de cursa, primer va ser Marc Padrós, després Diego Cardozo i finalment Ruben Hernàndez aguantava el ritme d'Òscar Carrasco, que coronava en primera posició perseguit a poca distància per Ruben. Per la seva part Jordi Gamito que retornava després de la Transvulcània, anava remuntant posicions i coronava en cinquena posició.
En el descens Ruben aconseguia atrapar i deixar enrera a Òscar Carrasco, però novament al km 17 l'Òscar va atrapar a Ruben i en el km 18 li va fer el canvi de ritme definitiu per arribar primer a la línea de meta amb només 32 segons d'avantatge sobre Ruben Hernàndez. Jordi Gamito en un descens fantàstic atrapava a Diego Cardozo i aconseguia una merescuda tercera posició aconseguint un podi ben vermell. La resta de Matxacuques van acabar de la següent manera: Jordi Lopez 16è, Manel Casanovas el 18è, Javi Medina el 37è, Enric Torramilans 86è, Pere Alsina el 113è.
En noies victòria per a Marta Frias seguida de Judit Riera i Chunzi Li. Les dues primeres noies en arribar a meta van ser desqualificades per retallar en algun punt de la cursa i no passar un control.
S'ha de dir que un dels punts negatius de la cursa va ser el marcatge, que va provocar que molts corredors és perdéssin o que retalléssin involuntàriament en algun punt, també va provocar un important caos a l'avituallament del km 7 aproximadament. Segons l'organització els havien tret cintes, però des del nostre punt de vista no crec que alguna persona tregués cintes durant tot el recorregut, no diem que no en algun punt però pràcticament totes les cruïlles estaven marcades de manera insuficient des del km 1. A més la cinta de color blanc i vermell i molt estreta no es veia gens i va fer que els corredors s'haguéssin d'aturar a moltes cruïlles per mirar quina era la direcció correcta.  És un punt a millorar per part de l'organització ja que desmereix una mica tota la bona feina feta per organitzar aquesta cursa.